FERNWEH

‘Verrassing!’ zegt mijn moeder op Schiphol, voordat ze achter haar mobiel verdwijnt om iedereen op de hoogte te stellen van de terugkomst-van-de verloren-zoon-en-vriendin. We zijn dus terug. Vanuit het vliegtuig konden we nog net het perfect aangelegde Nederland zien. Net niet genoeg reden om direct een ticket het land uit te boeken, maar ook enigszins lam geslagen door de diarree aan boord van de Boing 727. We besluiten te blijven.

We wonen bij vrienden en familie tot we definitief terug kunnen in ons eigen huis. Dit geeft een mooi sociologisch kijkje in de dynamische wereld der vriendschap. Liefdesfabriek T. en T. bezorgen ons het eerste adres in Rotterdam. Het nieuwe huis was net op tijd af voor onze terugkomst. Er wordt voor ons gekookt en het is gezellig. Het huis is prachtig geworden. T. heeft groene vingers en heeft op het balkon een droogrek voor kruiden geïnstalleerd, gewoonweg heerlijk. Partner T. wil vanaf nu alleen nog cactussen en vetplanten.

IMG_0117

In onze afwezigheid hebben diverse vrienden kans gezien een baby uit te poepen. Daar slapen we dus niet. Andere vrienden zitten niet te wachten op een stelletje over de vloer. Onverwachts kunnen we via via in een huis terecht tot oktober. We voelen ons rasrotterdammerts in het potlood met uitzicht op de markthal. Anouk is inmiddels aan het werk in Rome en ik wen stap voor stap aan Nederlanders op straat. We’re back en beschikbaar voor al uw feesten en partijen.