WEST SLOT

De laatste paar dagen west Australie bestaan uit lange kilometers tussen hoogtepunten (,nou Hoogtepunten..) 80 Miles beach bijvoorbeeld heeft maar 1 strandopgang en 1 stom caravanpark – er kon niet gezwommen worden omdat er een haai gespot is.

Broome heeft een leuke brouwerij. Broome heeft tevens een luchtvochtigheid waar een subtropisch zwemparadijs jaloers op is, er is geen wifi, bij hoogtij komt het water tot aan je enkels en wordt je driekwart van het jaar dood gebeten door diverse soorten kwallen. Daarnaast nemen we geen kamelentocht bij zonsondergang. Het water staat te hoog om de dinosauruspootafdrukken te kunnen spotten en zelfs de wrakken van een bombardement tijdens WOII liggen te diep om te zien. Maar zoals ik al zei, veel te warm, godzijdank had de brouwerij lekker bier.

Hierna volgden 3 dagen op rij kaarten met een Duits Engels koppel bij diverse over bevolkte parkeerterreinen langs de weg. Om te voorkomen dat ik het niet over mij stoelgang heb; compost toiletten werken niet als er teveel mensen gebruik van maken.

Samengevat. 1200 kilometer onbereikbare natuur en afgeslagen helikoptervluchten over Bungle Bungles. Dit alles bij gebrek aan interesse en budget. Voor de duidelijkheid: het gebied rond Broome en Derby moet fantastisch zijn als je de mogelijkheid hebt om offroad te gaan. Dit zijn plekken waar je hedendaagse Aboriginal cultuur kan meemaken, in tegenstelling tot de dronkenlappen die wij tegen komen in de dorpjes, met dank aan 200 jaar dramatische blanke politiek.

Had ik al verteld dat het warm is? Het zal mij benieuwen of dat anders is aan de andere kant van de grens, maar dat lezen jullie volgende keer in een groots avontuur in Northern Territory.