South Australia I

Welke wijn we al dan niet misschien wensen te proeven? De eerste stappen het dorp in (Penola) leiden mijn neus recht de Arts en crafts winkel galerie in. Er is een opening/jubileum/drank vergunning aan de hand, in ieder geval, gratis wijn. De pinot grigio wint. De rode wijnen zijn nog steeds zo licht als water. We wandelen terug naar het kampeerveld. Dit keer naast een droog meer. Helaas zijn de toiletten ook droog. Dit heeft enkele barbaren incluis ondergetekende er niet van weerhouden de beerput open te trekken.

De volgende dag staat in het teken van een wijn wandeling. Vier wijnhuizen en een simpel restaurant om te lunchen klinkt haalbaar. De gemiddelde lijst bestaat uit 15 wijnen die allen geproefd dienen te worden. Karaf sauv blanc bij de lunch. En bij thuiskomst bij onze vrienden van De Giorgio familie wijnen als dank ook nog maar een flesje chardonnay. Waarop we als dank van de eigenaar nog twee aangebroken proeverij flesjes krijgen om ons warm te houden voor de nacht. Anouk valt om half acht in slaap. Hips.