Sydney

We maken een boek voor een groot bouwbedrijf. Mijn aanwezigheid, hoewel niet absoluut noodzakelijk, is gewenst op het hoofdkantoor in Sydney. De twee voorgaande weken bestonden voor een groot deel uit het wachten op gemiste deadlines van de schrijvers, maar met de ontwerpers in Sydney zou dit alles snel veranderen. Ook de senior designer van het bureau wordt overgevlogen, helaas zal hij geen moment aan het project werken.

In de pauzes verken ik Sydney. Ik zie het operahuis en brug in de verte liggen. Een avond halen we het naar bondi beach en eten bij https://www.facebook.com/porchandparlour/  Het bureau waar ik voor werkt verhuurt in Sydney en Melbourne een appartement waar ik gebruik van mag maken. Ingericht door lokale hipsters, kunst aan de muur, lokaal bier in de koelkast. Helaas is het twee dagen verhuurd, die nachten worden we weggestopt in het Mercure. De lowbudget vliegtuigmaatschappij van de hotelwereld. Ontbijt kan bijgeboekt worden voor 27,50. Het Mercure bakt zijn croissantjes goud.

De laatste avond landen de ouders op Sydney en lukt het om een hapje te eten met twee wandelende verwarde jetlags. De vader is maar liefst een dag langer onderweg geweest; na elk dutje heeft hij het over gister. Maar hierover later meer, tijdens een groots en meeslepend avontuur in Tasmanië.