Happy Saint Christmas and beyond

De dag voor kerstmis. Geen plan. Natuurlijk gaan we in op de uitnodiging voor een diner van een vorige huisgenoot. Aangekomen staat er een tafel met eten voor twintig, we zijn met zijn zessen. Hollands als we zijn komen we met veel te weinig drank aan, de winkels gaan hier dus toch wel eens dicht. Voor de meeste is het een afscheid. De mannen aan tafel vertrekken de volgende dag naar Alice Springs, de heetste plek op aarde. Op de Fiets. Wij gaan vroeg naar huis, Anouk mag om 4 uur ’s morgens beginnen voor de boxing day uitverkoop.

De week voor kerst. De bus is zowaar omgetoverd tot een woning. De basis voor de uitschuifbank is ingenieus. Het bed geniaal. De matrassen passen niet als bank en het geheel is aan de hoge kant. Met een vers verworven nek hernia zit ik voornamelijk op de grond. Hollandse vrienden S. en T. zijn voor een maand in Australië en we vieren nieuw jaar op een festival.

New Years on the Hill. De evolutie is een mooi ding. Binnen een ras vliegen heb je toch nog grote verschillen. Sommigen hebben de drang om op hoge snelheid je oor in te vliegen, anderen zorgen er onvrijwillig voor dat je niet meer hoeft te eten. Om 9 uur gaat de zon onder en verdwijnen de monsters. We zijn met een grote groep mensen met koelboxen die ons van ruime hoeveelheden bier en vers ijs voorzien, maar het schijnt dat de muziek ook heel goed was.

De kater van de eerste dag kan god nooit zo bedoeld hebben. Het is veertig graden en de vliegen zijn terug. Niet assertief genoeg gaan we niet naar het strand. We zitten de hele dag onder een party tent op een opblaasbank in iets wat voor een briesje moet door gaan. De hele dag zijn er bands maar de enige mensen die er naar luisteren zijn zij die onder de grote boom voor het podium liggen. ’s Avonds wordt er gewoon weer gedronken en tellen we kort na twaalf uur nog maar eens af.

Het vieze festival stof spoelen we van ons af in de zee bij Philip Island. We vinden hier ook een camping aan de zee. De volgende dag rijden we naar het prachtige maar overvolle Wilsoms Prom. We scoren diverse wombats. De cavia van Australië. Gelukkig Nieuwjaar allemaal!