Vroom Vroom

“You very lucky!” is het laatste wat de Oost-Europese dealer tegen ons zegt. Duizenden dollars armer en met een onbestemd gevoel fietsen we naar de zoveelste lunch, maar we hebben een bus. Een late Sinterklaas. Liefkozend noemen we de Mazda, de Mazda. Na 1,5 dag vloeken is de hele bus leeg en schoon, op een verfvlek hier en daar na.

Twee dagen later hebben we, wij en de Mazda, de vuurdoop. In de omgeving van Healesville, bekend van evenementen als bosbranden en tropische regenwouden, halen we een camping set op. We hebben nu stroom, gas, fornuis, opbergbakken en keukenspullen, waar voorlopig nog een vreemde geur afkomt. Een geur die me gek genoeg aan Myanmar doet denken.

pan

We rijden op aanraden van de Wiki Camps app naar de hemel op aarde. Daar komen we aan bij een bordje: gesloten door stormschade. Hoe erg kan het zijn? Een boom van 1,5 meter in doorsnede en dertig meter lang is op het toiletgebouw gevallen. We overnachten bij de volgende stek.

PS We worden uit ons huis gezet. De vrolijke muzikanten blijken ons een kamer te verhuren zonder toestemming van hun huisbaas. Hilarisch!