Home Sweet Home

Een eigen huis, een plek onder de zon. Van nul kamers naar twee in een dag. De komende drie maanden hebben we een ruime kamer in een ietwat verouderd huis. Hoofdhuurders Amy en Tina wonen in een zelfgebouwde schuur in de tuin waar ze hun dag doorkomen met het bouwen van, recentelijk, een loftbed en het betere ramwerk op de gitaar en drumstel. Naast een koppel zijn ze namelijk ook een twee koppig punk duo, maar daarover later meer.

Tussen onze kamer en de woonkamer wordt nog een kamer verhuurd, helaas voor de uitwisselingsstudent ontbreekt een raam. Althans er staat een muur voor het raam, gelukkig is die niet tot het plafond. ’s Nachts pissen betekent dus voor ons dat we door een gang moeten die geen gang is door een kamer die geen kamer is.

In de tuin hebben we druiven en en een vijgenboom. We hopen dat dit alles opweegt tegen het gloednieuwe appartement met zwembad dat we hebben afgewezen. De jongen die daar woonde heeft niets aardigs gezegd over zijn vorige huisgenoot of reisgenoten; bij binnenkomst ging hij de keukenkastjes schrobben. De keuze voor leuke mensen boven luxe dus. De badkamer is mint groen met een roze badkuip.