Coffee Capital

Melbourne. Na twee nachten in een partyhostel hebben we een Airbnb geboekt in het verkeerde deel van de stad, Footscray. Weten wij veel. We worden verwelkomd door Craig, Mel en hun vijfjarige raket Pearl. Setting: Grote kamers, 1 verdieping, kleine tuin, Citroenboom. Dit alles op een uur afstand van het centrum van Melbourne. De buurt is hier en daar charmant maar volledig onder geklad door de minder begaafde graffitiartiesten van deze wereld. Een gedeelte van Footscray wordt klein Vietnam genoemd. We slurpen kilo’s noodles en proberen hierbij langzaam te wennen aan de exorbitante bier prijzen, over te steken zonder aangereden te worden, de winterdekens in combinatie met een raam dat niet open kan en dat alles op zijn kop staat. Ons beste moment bestond uit het bereiden van een stoofvleesmaaltijd voor het veganistische gezin. Voortaan zullen we de huisregels beter lezen, beloofd.

Inmiddels zijn we geland. We hebben voor 9 dagen een Airbnb geboekt in Fitzroy een van de leukere buurten in het noorden van de stad. We zijn hard op zoek naar een kamer of appartement. Omdat we iets voor de korte termijn zoeken (3 tot 6 maanden) is het lastig. We zijn bij een paar bezichtigingen geweest, maar meestal is er zoveel belangstelling dat het lijkt op een loterij.

IMG_2046

Melbourne is zo ongeveer het koffie mekka. Het niveau van de koffie ligt erg hoog. Zo hoog dat ik het ook blijk te lusten. Melbournianen zijn gek genoeg om mee te verhuizen met hun favoriete barista. Er zijn ook cafés die het clientele zo beu zijn dat ze zich verstoppen achter een benzinepomp om daar nog steeds overspoeld te worden door hordes besnorde cafeïne junkies. Anouk heeft haar eerste dag meegedraaid bij een koffiezaak en is, uiteraard, aangenomen. Daarnaast heeft ze al twee keer koffie gedronken zonder met haar ogen te rollen. We zijn dus goed op weg om het jaar zonder ongelukken vol te maken.

IMG_2047